Cursurile de kickboxing pot fi extrem de benefice pentru tineri, deoarece oferă numeroase beneficii atât la nivel fizic, cât și la nivel mental. Hai să vedem!

  1. Avantaje la nivel fizic
  • Dezvoltarea forței și a flexibilității: mișcările de pumni și picioare din kickboxing necesită o mare putere musculară, ceea ce poate ajuta la dezvoltarea forței și a flexibilității.
  • Îmbunătățirea coordonării: antrenamentele de kickboxing necesită coordonare între mișcările mâinilor și ale picioarelor, ajutând la îmbunătățirea acesteia.
  • Scăderea în greutate: kickboxingul poate fi un antrenament intens care poate ajuta la arderea caloriilor și la scăderea în greutate.
  1. Avantaje la nivel mental
  • Îmbunătățirea concentrării: kickboxingul pune un mare accent pe concentrar datorită tehnicilor și strategiilor de luptă.
  • Creșterea încrederii: odată cu învățarea tehnicilor de apărare, crește și încrederea în sine.
  • Dezvoltarea disciplinei: kickboxingul se bazează pe reguli stricte ce contribuie la dezvoltarea disciplinei și a autocontrolului.

În general, antrenamentele de kickboxing pot fi un element important al unui stil de viață activ și sănătos pentru tineri și nu numai. Chiar și persoanele cu vârsta peste 40 de ani pot să practice kickboxing, cu condiția să își consulte mai întâi medicul și să înceapă antrenamentele la un nivel treptat, evitând mișcările intense la început. Este important să se respecte limitele fizice și să se evite suprasolicitarea, dacă există probleme de sănătate preexistente.

Indiferent de vârstă, exercițiile fizice au un impact pozitiv asupra stării de spirit și a sănătății, făcându-ne să ne simțim bine. Acest lucru se datorează unui amestec de factori, inclusiv: eliberarea endorfinelor (substanțe chimice naturale care pot produce senzația de fericire și alinare a durerii); reducerea stresului (prin canalizarea energiei fizice în exerciții și prin îmbunătățirea sănătății mentale); îmbunătățirea stării de sănătate (prin întărirea sistemului cardiovascular, respirator și muscular); socializare ( sportul poate fi o modalitate de a face noi prieteni și de a te conecta cu alții care împărtășesc aceeași pasiune pentru fitness.

Durata pentru a deveni un kickboxer de performanță variază în funcție de mai mulți factori, inclusiv frecvența și intensitatea antrenamentelor, abilitatea individuală și dedicarea. În medie, poate dura câțiva ani de antrenament constant și dedicat pentru a dezvolta abilități solide și pentru a progresa în competiții de nivel înalt.

Este important să se înceapă treptat, prin antrenamente regulate, îmbunătățind tehnica, condiția fizică și participând la competiții regionale sau naționale. Cu cât te  antrenezi mai mult și mai frecvent, cu atât progresul poate fi mai rapid. Este, de asemenea, important să lucrezi cu un antrenor calificat care să-ți ofere un plan de antrenament adecvat. În general, să devii campion poate fi un drum lung și solicitant, dar poate fi, de asemenea, plin de satisfacții și realizări, atât pe plan fizic, cât și mental.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *