Halatul medical face parte din ținuta obligatorie pe care o poartă multe dintre persoanele care lucrează în unitățile medicale de stat sau private. Această piesă vestimentară este oferită de angajator, dar foarte frecvent este achiziționată și individual. Dacă vrei să cumperi astfel de produse, iată ce criterii de selecție trebuie să urmărești:

  • Dimensiunile

Este deosebit de important să alegi un halat medical care să ți se potrivească în ceea ce privește dimensiunile. Acesta nu trebuie să fie nici prea mare, nici prea mic, deoarece te va incomoda. Totodată, fii atentă la lungime, deoarece unele halate sunt scurte, altele mai lungi. Asigură-te de faptul că ai ales varianta cea mai potrivită pentru nevoile tale. Dacă site-ul de pe care comanzi nu are trecute toate datele necesare, cere informații suplimentare.

  • Materialul

Nu toate halatele medicale sunt realizate din același material, motiv pentru care trebuie să fii atentă și la acest aspect. Cel mai frecvent vei întâlni următoarele: bumbac (confortabil, absoarbe ușor transpirația, este ușor de curățat), poliester (se usucă foarte repede, se curăță cu ușurință chiar și în cazul unor pete mai dificile, este rezistent la apă), spandex (sporește confortul și flexibilitatea) sau microfibră (este un material ușor, se curăță fără dificultate, este rezistent).

  • Culoarea

Înainte toate halatele medicale erau albe, ceea ce nu era ceva greșit, deoarece petele se observă rapid pe alb și schimbul de halat se face la timp. Astăzi întâlnim toate culorile de halate, însă, nu poți alege orice, dacă lucrezi într-un mediu în care se impune o anumită culoare. Așadar, ai grijă la acest detaliu și alege o piesă vestimentară pe care să o poți purta fără nici un fel de problemă.

  • Modalitatea de închidere

Cel mai frecvent întâlnim două tipuri de modalități de închidere – cu nasturi sau cu fermoar. Halatele cu nasturi sunt considerate mai practice în domeniul medical, deoarece se închid și deschid cu mai multă ușurință chiar și cu o mână. În plus, poți alege să lași deschiși anumiți nasturi chiar și din partea de jos, dacă îți este mai comod.

Halatele care se închid cu fermoar au nevoie de ambele mâini pentru a fi închise, dar prezintă siguranța faptului că nu se vor deschide accidental. Ai însă în vedere faptul că odată stricat fermoarul sunt mai dificil de reparat.

Totodată ține cont de faptul că indiferent de preferințele pe care le ai în materie de culoare sau alte detalii care țin de design, trebuie să alegi un halat care să fie în conformitate cu regulile unității la care lucrezi.

Dacă vrei să îți cumperi costume medicale ieftine, dar foarte calitative, poți face asta ușor online, din magazinul celor de la Limarom. Aici poți să alegi un model dorit de tine, apoi să optezi pentru o personalizare cu broderie sau imprimare termică. Produsele sunt de calitate superioară și încântă zilnic foarte mulți clienți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *