Putina lume cunoaste faptul ca in cartierul Colentina, chiar langa magazinul Kaufland se afla o piata de flori. Si cand spun putina lume ma refer chiar la locuitorii din imprejurimi, dintre care foarte putini ai idee de existenat acestei piete. Eu ca pasionat de flori nu aveam cum sa nu o cunosc, iar saptamana trecuta am facut o vizita sa vad ce mai este nou acolo.

Primul lucru pe care l-am constatat schimbat este amenajarea interioara a spatiului. Fata de arannjamentul regasit la ultima vizita, acum totul pare mai bine sistematizat, poate si din cauza ca s-a eliberat culoarul median si s-au creat alte 2 culoare pana in spatele halei. Al doilea lucru interesant si demn de remarcat este faptul ca s-a renuntat la taxa de intrare, asa ca acum oricine este curios de produsele din interior, poate face o vizita fara sa scoata bani din buzunar.

Revenind la flori si la ce ma intereseaza pe mine in mod deosebit, am sa va spun ce am gasit ca noutati acolo. In primul rand o frezie pe tulpina lemnoasa cu petale albastre, o subspecie a freziei japoneze. Aceasta floare deosebita trebuie ingrijita conform instructiunilor pentru ca este foarte pretentioasa. Eu nu am putut sa plec de acolo fara sa iau un exemplar ca sa il plantez in gradina de acasa.

A doua surpriza este o hortensie la ghiveci. Partea fascinanta a acestei plante originara din America de Sud este ca este o incrucisare a hortensiei argentiniene cu laleaua bulgareasca, ceea ce insemna o floare robusta din punct de vedere structural cu o inflorescenta rosie de dimensiuni potrivite. La fel ca si frezia cu petale albastre, si aceasta hortensie este o planta care necesita o grija aparte si trebuie urmat exact programul din fisa de intretinere. Din pacate, fiind un produs nou, importatorul nu a apucat sa puna la dispozitie si veriunea in limba romana, astfel ca aceasta fisa este disponibila momentan doar in limba spaniola. Ca sa nu am parte de confuzii, desi cunosc spaniola la un nivel mediu, dupa ce am cumparat floarea am mers imediat la un birou de traduceri din zona ca sa obtin versiunea in limba romana. Acolo am gasit un traducator autorizat foarte amabil care m-a rugat sa astept pe hol circa o jumatate de ora, iar apoi am si luat traducerea, fara sa mai fac un alt drum in ziua urmatoare. Pentru asta tin sa ii multumesc si i-am promis un lastar din aceasta hortensie argentiniana la primavara viitoare, cand va inflori.

Pentru ca aceste flori exotice au nevoie si de nutrienti similari cu cei gasiti in solul unde ele sunt aclimatizate, am incercat, momentan fara succes, sa gasesc acele pliculete galbene cu ingrasamant pentru flori exotice. Se pare ca stocurile sunt epuizate peste tot, insa daca cititi acest articol si aveti acasa o rezerva nefolosita, va rog sa imi scrieti in comentarii si sunt dispus sa achizitionez de la voi, chiar si la un pret mai mare decat pretul obisnuit de pe piata. Nu as vrea ca in lipsa ingrasamantului, florile mele sa nu se dezvolte conform asteptarilor. Daca aveti si alte sugestii despre ingrijirea lor, va rog sa imi scrieti tot in comentariile de la acest blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *