Pentru fiecare bebelus, momentul diversificarii are o importanta deosebita, dat fiind faptul ca modul in care aceasta va fi facuta poate sa influenteze felul in care el se va dezvolta, felul in care va tolera anumite alimente, si chiar modul in care se va raporta la mancare in general. Odata cu aparitia in comert a nenumarate alimente concepute special pentru fiecare perioada de crestere in parte, putem avea impresia ca intocmirea unui meniu este cel mai usor lucru. Totusi, adevarul este ca pana la testarea optiunilor gata gatite si ambalate, indicatia oricarui doctor ar fi sa ne asumam pregatirea propriilor portii proaspete, pentru a fi siguri ca tot ceea ce intra in contact cu micutul nostru este benefic. Astfel, daca ar fi sa simplificam regulile alimentatiei din primul an, greutatea standard pana la care bebelusul ar trebui sa ajunga se va situa in jurul valorii de 9 kilograme. Acestea fiind spuse, toata aceasta crestere poate fi sustinuta fara probleme de laptele matern sau formula de lapte in primele 6 luni, urmand ca mai apoi sa introducem treptat supe, piureuri si compoturi, in functie de preferintele celui mic.

Ce presupun primele etape ale diversificarii

Fie ca incepeti de la varsta de 6 luni sau alegeti sa decalati intervalul in functie de nevoile bebelusului dumnevoastra, este important sa aveti rabdarea necesara de a introduce fiecare aliment in parte, incepand cu cantitati foarte mici. Astfel, un piure dintr-o singura leguma este ideal, mai ales daca este facut proaspat de fiecare data si nu contine sare sau alte condimente. Acestea fiind spuse, cate o lingurita la inceputul unei mese ar trebui sa va dea o idee asupra tolerantei micutului, urmand sa mariti cantitatea pana cand masa de lapte va fi inlocuita in totalitate. Pentru sfaturi mai detaliate, retete si indemnuri cu privire la freceventa ideala de a introduce un alt aliment nou, site-ul Clubul Bebelusilor va sta la dispozitie cu informatii de incredere.

Alimente interzise in primul an de viata

Rationamentul principal din spatele numarului important de restrictii alimentare este explicat de potentialul alergic pe care il au galbenusul de ou, capsunile sau fructele de mare, lista integrala fiind bineinteles mult mai cuprinzatoare. Un alt impediment, de ordin mecanic de aceasta data, este dat de usurinta cu care un bebelus isi poate obstrua caile respiratorii in momentul in care incearca sa inghita un aliment solid. Luand toate acestea in considerare, alimentele fierte si pasate, fara potential alergogen si cu un adaos cat mai mic de aditivi, vor fi considerate baza unei etape de tranzitie de la alimentatia exclusiva cu lapte pana la momentul dezvoltarii dentitiei suficient de mult incat sa poata sustine masticatia. Daca si dumnevoastra sunteti in cautare de idei de mese delicioase pentru cei micuti, apelati cu incredere la articolele de pe Clubul Bebelusilor, care va stau in permanenta la dispozitie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *