Broderia reprezintă măiestria de a decora prin tehnici tradiționale îmbinate cu tehnologii moderne digitale, atât materiale textile cât și o diversitate de materiale promoționale, precum: ecusoane, embleme, patch-uri, badge-uri și nu numai. Broderia a reprezentat dintotdeauna o artă în ceea ce privește înfrumusețarea articolelor, prin mânuirea iscusită a acului și a aței colorate, însă, în prezent, tipurile de broderie ce pot fi realizate diferă în funcție de modul de realizare a acesteia. Astfel că, frumusețea broderiei clasice, cusute direct pe material, ne-a inspirat să dezvoltăm diferite tehnici, adaptabile fiecărei solicitări în parte. Așa au luat naștere procesele de broderie aplicată, sau chiar cu efecte tridimensionale.

Broderia aplicată – o deschidere către noi orizonturi

Acest tip de broderie se distinge de metodele clasice prin simplul fapt că poate fi realizată prin aplicarea unei bucăți de material peste cel inițial de brodat cu scopul de a obține un fundal diferit, fără a broda complet suprafața respectivă. În acest fel, se creează o distincție clară între broderie și restul materialului, însă, mult mai important este că  prin această metodă se pot realiza astfel de ornamente și pe materiale mai sensibile care în prealabil nu ar fi permis acest lucru. Spre exemplu, materiale promoționale care nu sunt concepute integral din materiale textile, pot fi brodate acum cu ușurință datorită acestei noi metode mult mai prietenoasă cu cât mai multe tipuri de materiale.

Deși ne bucurăm de cele mai noi tehnologii și echipamente, nu ignorăm latura umană, și de aceea, dispunem de o echipă de profesioniști care să asigure faptul că vor fi îndeplinite nevoile chiar și acelora mai pretențioși dintre clienții noștri.

Avantajele broderiei

Este bine cunoscut faptul că broderia a fost și este în continuare una dintre cele mai bine clasate tehnici de înfrumusețare a materialelor, în topul preferințelor consumatorilor. Acest lucru se datorează în principal faptului că odată atribuit un ornament realizat în acest mod, orice articol sau material capătă instant o înfățișare deosebită, guvernată de rafinament, eleganță și bun gust. În plus, este un procedeu în care se investește mult, atât financiar, cât și din perspectiva resurselor umane și de timp. Din acest considerent, valoarea pe care o atribuie obiectului brodat este net superioară oricărui alt procedeu și, de asemenea, se atribuie nu doar obiectului, cât și posesorului. Nu în ultimul rând, broderia a căpătat o notorietate atât de pozitivă și datorită durabilității considerabile de care dispune. Altfel spus, dacă alte metode de imprimare sau colorare au o viață destul de scurtă, mai ales dacă sunt supuse la spălări repetate sau alte procedee care sunt necesare să se realizeze frecvent, broderia dispune de o rezistență uriașă în fața acestora și își înmagazinează proprietățile estetice foarte mult timp de la momentul realizării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *