In ultima perioada au crescut preturile carburantilor, insa a fost impusa si o supraacciza, motiv pentru care, din nou, multi soferi cauta diferite modalitati prin care sa consume cat mai putin. Tarifele ridicate ale benzinei si motorinei sunt motivele principale pentru care majoritatea persoanelor se orienteaza catre autoturismele cu motoare Diesel, intrucat acestea sunt ceva mai economice decat cele pe benzina, in ciuda faptului ca sunt mai dificil si mai costisitor de intretinut. Totusi, mult mai simplu este sa se apeleze la instalatii GPL intrucat acestea sunt accesibile pentru toate buzunarele si se gasesc modele dedicate pentru orice autoturism.

Economii importante

O masina cu motor Diesel este cu minim 1.000 de euro mai scumpa decat cele pe benzina, pe cand un kit GPL incepe de la 500 de euro, iar suma este amortizata in numai 12 luni sau chiar mai devreme, in functie de distanta parcursa. Asadar, se fac economii de circa 40% la fiecare drum parcurs, iar dupa amortizare sumele castigate vor fi resimtite direct in buzunar de catre soferi.

Performante

Singurul minus poate fi faptul ca se simte o scadere a puterii in proportii de circa 3%, insa aceasta cifra nu este sesizata de majoritatea soferilor. In schimb, se prelungeste considerabil durata de viata a motorului intrucat gazul petrolier lichefiat este mult mai curat si nu se depun substante nocive si daunatoare pe componente.

Spatiu suficient

De asemenea, cele mai noi instalatii GPL sunt disponibile in rezervoare mult mai compacte, astfel ca pot inlocui cu brio roata de rezerva, ceea ce presupune ca tot spatiul disponibil in portbagaj poate fi folosit.

Apeleaza doar la profesionisti

Totusi, se recomanda ca instalarea unui astfel de sistem sa aiba loc doar in cele mai bune conditii, in service-uri acreditate, pentru ca orice client sa beneficieze de garantie si de servicii de calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *