Una dintre cele mai frumoase perioade din viața unei femei, sarcina, vine la pachet cu o multitudine de senzații, stări și simțiri pe care la început le pui pe seama altor probleme, însă din momentul în care ele continuă să persiste intri deja la bănuieli. Lucru perfect normal. În acest sens, astăzi ne-am propus să vă spunem totul despre sarcină, simptome și stări de dispoziție pe care ai putea să le resimți.

Probleme de concentrare

În primul trimestru de sarcină, oboseala și grețurile pot face multe femei să se simtă epuizate și tulburate din punct de vedere mental, dar chiar și femeile însărcinate bine odihnite pot avea probleme de concentrare și perioade de slăbiciune.

Schimbări de dispoziție

Sindromul premenstrual și sarcina sunt asemănătoare în multe privințe. Sânii tăi se umflă și devin sensibili, hormonii își fac de cap în organism și s-ar putea să te simți neplăcut. Dacă aveți și o ușoară formă de anxietate, este posibil să aveți schimbări de dispoziție mai severe în timpul sarcinii. Ele te pot face să treci de la a fi fericit într-un minut la a simți că plângi în următorul.

Crește mărimea sutienului

O creștere a mărimii sânilor este unul dintre primele semne ale sarcinii. Creșterea sânilor în primul trimestru se datorează nivelurilor mai ridicate ale hormonilor estrogen și progesteron. Această creștere în primul trimestru ar putea să nu fie nici sfârșitul, sânii tăi pot continua să crească pe tot parcursul sarcinii.

Modificări ale pielii

Prietenii tăi spun că ai strălucirea aia specifică sarcinii? Este unul dintre multele efecte care pot proveni din schimbările hormonale.

Acneea este frecventă în timpul sarcinii, deoarece glandele sebacee ale pielii produc mai mult ulei. Și alunițele sau pistruii pe care le aveai înainte de sarcină pot deveni mai mari și mai întunecate. Cele mai multe dintre aceste modificări ale pielii ar trebui să dispară după ce nașteți.

Schimbarea texturii părului și unghiilor

Multe femei au modificări în textura și creșterea părului în timpul sarcinii. Hormonii vă pot face părul să crească mai repede și să cadă mai puțin. Dar aceste modificări ale părului de obicei nu sunt permanente. Multe femei își pierd puțin păr în perioada postpartum sau după ce încetează să alăpteze .

Unghiile, ca și părul, se pot schimba în timpul sarcinii. Hormonii suplimentari îi pot face să crească mai repede și să devină mai puternice.

Varice și  hemoroizi

Varicele, de obicei găsite în picioare și în zona genitală, apar atunci când sângele se acumulează în venele mărite de hormonii de sarcină. Varicele dispar adesea după sarcină. Pentru a ajuta la prevenirea acestora:

  • evitați să stați în picioare sau așezat perioade lungi de timp
  • purtați haine largi
  • purtați furtun de sprijin
  • ridică picioarele când stai

Hemoroizii sunt frecvente și în timpul sarcinii. Volumul de sânge a crescut și uterul pune presiune pe pelvis. Hemoroizii pot fi foarte dureroși și pot sângera sau după o mișcare intestinală bruscă.

Așadar, asta ar fi o parte din totul despre sarcină. De fapt, când spunem – totul despre sarcină – niciodată nu putem spune că este așa, pentru că fiecare femeie simte în felul propriu această perioadă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *