Care sunt mineralele esentiale in timpul sarcinii

Femibion propune o serie de suplimente alimentare special concepute pentru nevoile femeilor insarcinate, iar administrarea acestora trebuie sa se faca doar sub atenta supraveghere a medicului.

Fierul

Fierul este un mineral de care organismul se folosesete pentru generarea hemoglobinei, o proteina care ajuta la transportarea oxigenului din plamani catre restul corpului. Asadar, pe durata sarcinii este nevoie de o cantitate dubla de fier pentru a putea produce mai mult sange, care sa fie transportat catre bebelus. Cu alte cuvinte, se recomanda circa 27 de mg de fier in fiecare zi, iar acesta poate fi obtinut din alimentele consumate, insa nu in cantitatile necesare, motiv pentru care se recomanda apelarea la suplimente sarcina de la Femibion. O sursa buna de fier este reprezentata de fructele de mare, cereale, paine, paste, fasole, alune, fructe confiate si legume cu frunze verzi precum salata, brocoli etc. In plus, o cantitate inferioara de fier din organism expune gravidele la infectii, anemie, nasterea prematura si multe alte probleme.

Calciu

Calciul este un mineral care ajuta la dezvoltarea oaselor, dintilor, inimii si muschilor bebelusilor, fiind nevoie de 1 gram de calciu in fiecare zi, iar acesta poate fi obtinut prin administrarea suplimentelor alimentare si prin consumul unor alimente precum lapte, branza, iaurt si alte produse lactate, legume precum brocoli, dar si suc de portocale. In cazul in care nu sunt obtinute cantitatile necesare, atunci organismul gravidelor va fi afectat, ceea ce atrage mai multe probleme serioase precum osteoporoza sau afectiuni la nivelul inimii.

Vitamina D

Vitamina D se gaseste in suplimente sarcina de la Femibion si ajuta organismul sa absoarba calciul, insa este util si pentru nervii, muschii si sistemul imunitar care protejeaza corpul de infectii, pe cand acesta este recomandat in cazul bebelusilor pentru dezvoltarea oaselor si dintilor. Asadar, vitamina D se poate prelua din consumul de peste proaspat, dar si din lapte sau cereale, insa nu trebuie evitat nici contactul cu soarele, atat timp cat sunt respectate regulile impuse de medici.

Iodul

Iodul este un alt mineral de care are nevoie organismul nostru, iar acesta ajuta tiroida, adica o glanda din zona gatului care este utila pentru generarea energiei in urma alimentelor consumate. In acelasi timp, iodul este ideal in timpul sarcinii pentru ca ajuta la dezvoltarea sistemului nervos si creierul bebelusilor. Cu alte cuvinte, este nevoie de circa 200 de micrograme de iod in fiecare zi, insa acesta nu este inclus in toate suplimentele alimentare, motiv pentru care se recomanda consumul alimentelor precum peste, lapte si produse lactate, cereale, paine, sare cu iod si nu numai. De asemenea, orice supliment alimentar trebuie sa fie administrat doar la recomandarea medicului si sub atenta monitorizare a acestuia, in caz contrar pot aparea mai multe probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *