Identitatea brandului este adesea comparată cu personalitatea unei persoane. Altfel spus, modul în care un brand se prezintă în fața publicului său, ce are de arătat, de oferit, de spus, cum se adresează, dacă își îndeplinește sau nu promisiunile, dacă acțiunile sunt conforme cu așteptările pe care le creează, etc.; sunt elemente care duc la consolidarea unei imagini generale, de care depinde felul în care publicul îl percepe și cum se va raporta pe viitor la el. Așadar, pentru a putea avea certitudinea că în acest demers sunt luate cele mai bune decizii care să ducă la crearea unei perspective reale și cât mai atractive, este necesară colaborarea cu o agenție care să ofere servicii de branding ce calitate.

Ce este identitatea de brand?

Brandingul reprezintă o activitate prin care se construiește, se manageriază și se întreține o relația mutual benefică dintre un producător (brand) și publicurile țintă prin crearea și exploatarea unor caracteristici proprii ce se pot cataloga ca fiind avantaje de ordin comercial și competitiv. Brandingul are în vedere activitățile prin intermediul cărora se construiește identitatea conceptuală, film prono x vizuală și verbală a unui brand. Astfel că, poate activitățile prin intermediul cărora se dorește consolidarea unei imagini generale înclinate în vederea stabilirii încrederii și menținerii ei pe parcursul întregii interacțiuni sunt etape în crearea unei identități de brand puternice și favorabile.

În vederea abordării unei direcții corecte, este foarte important ca toate elementele alese spre a fi puncte de legătură între brand și public să aibă parte de relevanță, continuitate și legături puternice între ele, în așa fel încât să nu se anuleze una pe cealaltă. Așadar identitatea conceptuală (misiune, viziune, filosofie), cea vizuală (culoare, logo, ambalaj) și cea verbală (nume, logo, comunicarea în jurul uni brand) trebuie să se situeze pe aceeași direcție, să se susțină și să se potențeze una pe cealaltă pentru a putea vorbi de o identitate bine definită.

Cum putem îmbunătăți identitatea de brand?

În momentul în care anumite paliere prezintă unele dificultăți de adaptare la cumulul general sau pur și simplu nu reușesc să se integreze în imaginea creată, este nevoie să se apeleze la servicii de branding care să aibă în vedere rezolvarea acestor nereguli care pot afecta semnificativ imaginea de ansamblu a brandului. Remote Marketing are în vedere o serie de servicii îndreptate tocmai în această direcție pentru a ajuta brandurile să promoveze tocmai valorile și calitățile pe care le are de oferit publicului său. Așadar, rezultatele care pot veni în urma adoptării unui proces de branding se pot reflecta în creșterea notorietății, sporirea credibilității și a încrederii publicului față de brand, diferențierea de concurență, motivarea angajaților și partenerilor sau pot reprezenta chiar un punct de garanție al calității produselor și serviciilor oferite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *