De ce să trăiești cu un complex dacă poți scăpa de el! Aceasta este afirmația care m-a trezit la realitate și m-a ajutat să îmi schimb total înfățișarea cu un implant de păr.

Povestea transformării mea este simplă. Sunt bărbat, am 30 de ani, muncesc, sunt necasătorit și până de curând prezentam o chelie monstuoasă care mă complexa foarte mult.

Primele semne de cădere a părului au apărut în jurul vârstei de 27 de ani, cum se întâmplă de obicei bărbaților care au această moștenire genetică Chronic Paradise. În cazul meu însă, în ciuda eforturilor pe care le făceam, porțiunea de chelie se extindea accelerat.

Aveam două părți de scalp lipsite de păr, creștetul capului și toată porțiunea din față, unde fruntea se tot lățea. Între ele, exista un smoc de păr pe care, firește, nu puteam să îl aranjez nicicum.

Într-o bună zi însă, când aproape capitulasem, am avut o revelație. Vorbeam cu un amic despre implanturile dentare și motivele pentru care un om alege să își îmbrace dinții cu fațete. Eu eram pro și amicul meu împotriva procedurii moderne. „De ce să trăiești cu un complex dacă poți scăpa de el?”, îi tot spuneam eu.

Ajuns acasă, m-am gandit la argumentele lui și apoi la cele pe care i le prezentasem eu și atunci, brusc și dintr-o dată, mi-a apărut un gând. Dacă oamenii apelează la fațetele dentare pentru a-și înfrumuseța aspectul, eu de ce să nu-mi fac implant de păr pentru a scăpa de problemele de chelire.

La urma urmei, procedura de implant de păr nu ar fi ascuns ceva, cum fac fațetele la dinți, ci avea să îmi refacă podoaba capilară! Dintr-o dată totul devenise clar. Acceptasem că problema mea mă depașește și trebuie să apelez la chirurgia estetică și reparatorie.

A doua zi am început să mă informez. Am dat căutare pe internet după cuvintele cheie – implant de păr 100% garantat – și prima trimitere m-a trimis către Spitalul Esteworld din Turcia.

De câte tipuri poate să fie implantul și transplantul de păr

În timp ce mă documentam, am descoperit lucruri extraordinare. Anual, la nivelul întregului mapamond, peste 80.000 de oameni apelează la reconstrucția capilară, respectiv implantul sau transplantul de păr. În al doilea rând, am aflat că există mai multe modalități de a remedia și vindeca chelirea timpurie.

Poți face:

– Implant de păr,

– Implant de păr prin metoda FUE,

– Transplant de păr,

– Transplant de păr asistat robotic,

– Transplant de păr fără ras, prin metoda FUE,

– Tratamente cu laser pentru regenerarea părului,

– Terapii pentru păr (meloterapie)

– Vaccinarea părului (ACELL + PRP).

Cât costă un implant de păr în Turcia.

O zi mai tarziu, telefonand la reprezentanța Spitalului Esteworld în România, am aflat și costurile intervenției, un alt aspect care mă interesa. Prețul unui implant de păr în Turcia costă în jur de 1.750 – 2.000 de euro. El se stabilește în funcție de complexitate și porțiunea de scalp pe care se lucrează, iar procedura de implantare durează câteva ore.

 

Ce este implantul de păr cu FUE

După sedința de consiliere de la reprezentanță, mi-a fost întocmit un dosar care a fost trimis în Turcia, spre a fi analizat de către specialiști. Ei mi-au recomandat implantul de păr prin metoda FUE, mai exact Extracția de Unități Foliculare ( Follicular Unit Extraction – FUE ).

Aceasta este o metodă nouă prin care unitațile foliculare individuale sunt extrase printr-o procedură de micro-punctură dintr-o zonă cu păr des, zona cefei și, ulterior, implantate într-o zonă în care există păr puțin sau chelie.

 

Implant de păr păreri

Două săptămâni mai tarziu, plecam în Turcia și îmi făceam implant de păr. Intervenția a fost realizată sub anestezie locală, nicidecum generală, nu a fost extrem de dureroasă, a durat în ore, iar după două zile eram deja recuperat.

În total, costul intervenției mele de reconstrucție capilară s-a ridicat la 2.350 de euro, cu tot cu zborul de avion și cazarea la hotelul spitalului. Grefele de păr au prins rădăcini puternice, iar după două luni părul implantat începea să-mi crească. După 6 luni de la intervenție îmi schimbam total înfățisarea.

Am ținut să împărtășesc povestea mea, gândindu-mă că, la fel cum am fost și eu, există multe persoane indecise care amână momentul reconstrucției capilare.

Îi invit pe aceștia să își pună o singură întrebare și să-și răspundă singuri și cinstit:”Merită să trăiești cu un complex dacă poți scăpa de el?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *