Pe piata exista carti si articole care te pot invata care sunt calitatile managerilor si liderilor si ce poti sa faci pentru a deveni mai bun, mai eficient si mai placut de angajati. Insa, nu este o reteta fixa pe care o poti urma pentru a deveni un manager de succes.

De aceea este recomandat sa apelezi la training online pe zona de management oferit de Brightway® astfel incat sa-ti poti crea propriul model de business, influentat de contextual afacerii in care lucrezi, de angajatii pe care ii coordonezi, de economia tarii. De fapt, acestea vor functiona pentru tine.

Un manager in adevaratul sens al cuvantului trebuie sa-si ia un angajament real de a deveni cel mai bun lider, mentor si trainer al echipei cu care lucreaza.

Un manager eficient nu este un dictator. Acesta nu trebuie sa ordone sau sa instaureze frica in cadrul echipei pe care o coordoneaza. Un manager de succes trebuie sa fie usor de abordat, cu un aer amical si chiar plin de compasiune. Astfel de manageri sunt cei care conduc echipe de angajati satisfacuti, cu moralul ridicat si mult mai productivi.

Brightway® va forma cei mai buni manageri astfel incat acestia sa deprinda o etica a muncii bine definite, sa dea dovada de un leadership natural, un interes autentic in a-I ajuta pe ceilalti si dorinta de a gasi intotdeauna solutia potrivita indiferent care va fi problema pe care o vor intampina.

Pe de alta parte, tot in cadrul training-ului de la Brightway® vei putea invata cat este de important ca un lider sa castige increderea echipei pe care o coordoneaza. Marea majoritate a angajatilor ar lucre cu o productivitate mai mare daca relatia dintre ei si manager s-ar imbunatati considerabil. Acest lucru se poate intampla doar ascultand nevoile angajatilor, luand initiative in a gasi solutii creative pentru probleme complexe, fiind constant si transparent, comunicand eficient cu toate departamentele astfel incat sa se creeze o buna relatie intre acestea, sa inspire echipa si nu sa o intimideze si sa accepte schimbarile ca parte a dezvoltarii si sa incurajeze angajatii sa procedeze la fel.

Totodata, managerii trebuie sa se concentreze pe ceea ce este corect si nu pe ceea isi doresc in momentul respective, sa aspire catre consens, sa uneasca echipa, iar in momentele conflictuale sa ii incurajeze pe ceilalti, sa le sugereze solutii, pentru a nu depinde doar de tine in rol de unic mediator.

Comunicarea deschisa si respectul sunt cele mai importante componente in relatie dintre un angajat si seful lui. Doar astfel, angajatii pot fi indrumati. Trebuie sa le asculti nevoile, sa celebrezi succesul lor si sa vorbesti in privat despre evolutia lor, nu in fata colegilor.

In concluzie, opteaza pentru un training sustinut de Brightway® si vei deveni un manager de succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *