Aparatele de electroterapie sunt o modalitate populară folosită în kinetoterapie și recuperare medicală. Electroterapia casinovergelijker, cunoscută și ca stimulare musculară electrică, folosește o mașină electrică care furnizează impulsuri electrice corpului pacientului. Această stimulare se face cu scopul de a ajuta și facilita vindecarea mușchilor și regenerarea țesuturilor. Nu numai că electroterapia este o modalitate populară în kinetoterapie, dar poate fi folosită și de alți practicieni în recuperare, deoarece are numeroase beneficii terapeutice.

Utilizarea electroterapiei a devenit din ce în ce mai frecventă în clinicile de recuperare medicală, inclusiv la MovKinetic, iar asta pentru că s-a constat că oferă mai multe beneficii pentru sănătate, printre care:

  • Relaxarea spasmelor musculare
  • Prevenirea și încetarea atrofiei musculare
  • Îmbunătățește circulația și fluxului sanguin local
  • Reface mușchii folosind stimularea țintit
  • Păstrează și îmbunătățește capacitatea de mișcare
  • Reduce durerea (cronică, post-traumatică și acută post-chirurgicală)
  • Previn tromboza venoasă postoperatorie
  • Ajută la vindecărea rănilor

Cum funcționează terapia de stimulare electrică?

Dispozitivele electroterapeutice pot oferi diferite forme de undă terapeutice. Un dispozitiv de stimulare electrică include electrozi care sunt atașați de zona de tratament și atunci când este activat, energia electrică a dispozitivului face ca mușchii să se contracte. Această contracție imită mișcarea naturală a corpului în timpul activității și poate preveni atrofia musculară.

Dispozitivele de electroterapie sunt viitoarele tehnologii de ameliorare a durerii pentru a servi vindecării și gestionării durerii, folosite deja în clinicile de recuperare medicală cu mult succes. Tratamentul cu electroterapie funcționează ca un antiinflamator ideal. Inflamația este o condiție fizică localizată în timpul căreia o persoană experimentează durere, umflături și chiar roșeață. Acum, întrebarea este ce cauzează inflamația?

Practic, inflamația este o parte a procesului imunitar al organismului, dar dacă persistă mult timp, poate fi de-a dreptul dureroasă. De obicei, leziunile și/sau alergiile provoacă inflamație. Una dintre cele mai simple și naturale modalități de vindecare a inflamației este aparatul de electroterapie. Cele care sunt de obicei folosite sunt unitatea TENS și terapia cu ultrasunete. Când plasați tampoanele pe piele, sunt transmise semnale care blochează receptorii durerii și, astfel, mușchii se simt relaxați și există o reducere simțitoare a durerii și a umflăturilor.

În altă ordine de idei, endorfinele sunt hormoni secretați de sistemul nervos central și de glanda pituitară din corpul dumneavoastră. În general, corpul nostru eliberează acest hormon atunci când facem exerciții fizice și interacționează cu receptorii durerii, reducând senzația de durere. Aparatele de electroterapie pot manipula benefic sistemul nervos central și masează mușchii. Acest lucru te face să te simți mai relaxat și corpul tău ajunge să elibereze endorfine.

Una peste alta, pe lângă vindecarea durerii prin intervenție chirurgicală, electroterapia încurajează crearea unei stăr fizice excelente, ceea ce face să te simți bine și psihic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *