Alaska este un stat bine cunoscut pentru dimensiunile sale vaste, dar si pentru frumusetea sa, avand o populatie modesta, de mai putin de 1 milion de locuitori. Totusi, teritoriul atrage turisti din toate colturile lumii prin diferite activitati, asa ca citeste oferta CruiseHub pentru a afla mai multe despre o croaziera in Alaska. Cu siguranta, aceasta este cea mai grozava modalitate de a calatori, intrucat se fac economii de timp, iar turistii se bucura de mai mult confort decat atunci cand se alege oricare alt mijloc de transport.

Parcul National Denali

In partea nordica a statului se regaseste Parcul National Denali, unul dintre cele mai mari parcuri din Statele Unite si gazduieste cel mai inalt varf montan din America de Nord, McKinley, ridicandu-se pana la 6.194 de metri. Vederile de aici sunt splendide, vremea este mai prietenoasa decat s-ar astepta multi, iar in cadrul parcului traiesc mai multe specii de animale, de la ursi grizzly, lupi, reni, alaturi de peste 170 de specii de pasari.

Parcul National Fiordurile Kenai

Zona de coasta a peninsulei Kenai este flancata de fiorduri, iar acest parc national asigura cele mai frumoase peisaje din toata Alaska. Panorama include multi glaciari, zone neatinse de om, insa parcul gazduieste si cei mai mari ursi din Statele Unite, care se hranesc cu somonii bogati in grasimi. Turistii au la dispozitie mai multe activitati in cadrul acestui parc national, astfel ca planurile trebuie alcatuite in functie de durata sederii.

Autostrada Alaska

Cunoscuta si sub numele de autostrada Alaska – Canada, aceasta incepe din Dawson Creek din statul canadian British Columbia si trece prin teritoriul Yukon, pana in apropiere de Fairbanks, al doilea cel mai mare oras din Alaska. Autostrada a fost construita in timp record, in decurs de numai 8 luni in 1942 in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial in scopuri militare. De atunci a devenit cea mai importanta cale de acces dintre sudul Alaskai si teritoriul Yukon, dar si una care este inclusa pe planurile de vacanta ale multor calatori. Drumul trece prin locuri splendide de-a lungul celor doua tari si merita descoperit de catre cei care ajung aici.

Glaciarul Mendenhall

Citeste oferta CruiseHub si alege sa descoperi si glaciarul Mendenhall, care se afla la mai putin de 10 km de capitala Juneau si se serpuieste de la campul de gheata Juneau ce se intinde pe o suprafata de aproape 2.000 de km pana la malurile unui mic lac. Exista un centru pentru turistii care isi doresc sa descopere glaciarul indeaproape, insa sunt disponibile si diferite activitati precum plimbarile cu kayakul. In ciuda temperaturilor scazute, aici traiesc diferite specii de animale, de la ursi, porci mistreti si castori, astfel ca cei care ajung aici se vor bucura de o experienta de neuitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *