Fie ca ne renovam locuinta, fie cumparam una aflata in proces de constructie, una dintre cele mai importante etape este alegerea usii de exterior, care trebuie sa indeplineasca mai multe functii pentru a asigura un grad ridicat de confort. Se gasesc foarte multe variante, pentru toate nevoile si preferintele, astfel ca ramane la alegerea fiecarui client catre care tip de usa sa se orienteze.

Dimensiunile disponibile

In primul rand, trebuie sa se tina cont de spatiul disponibil, pentru ca acesta poate impune anumite limitari si astfel, uneori, poate exista riscul de a nu putea monta usile preferate. Abia dupa ce se determina dimensiunile adecvate se poate trece la urmatorul pas, alegerea usilor potrivite, care, cherry, bineinteles, trebuie sa se faca dupa cateva criterii.

Securitate

Avand in vedere ca acestea sunt usi de exterior, implicit trebuie sa aduca un grad ridicat de securitate, iar aici vei gasi o multime de optiuni, pentru toate nevoile. Acestea sunt clasificate cu numere, de la 1 pana la 6, cu mentiunea ca pentru zona rezidentiala maximul este de 4. Asadar, o usa cu clasa 3 sau 4 poate fi ideala in toate conditiile, insa totul tine si de preferintele clientilor.

Izolare fonica

De asemenea, conteaza foarte mult si nivelul de izolare fonica, pentru ca usile potrivite au capacitatea de a tine la distanta zgomotele venite din exterior, astfel ca, bineinteles, in cazul locuintelor aflate pe strazi aglomerate sau in apropiere de alte cladiri, nevoile vor fi mai mari.

Izolare termica

Nu in ultimul rand, aici vei gasi usi de exterior care asigura si un bun raport termic, astfel incat temperaturile de la interior sa fie pastrate in cele mai bune conditii si sa nu se piarda prin zona usii. Totodata, o usa bine aleasa va tine la distanta si condensul, fenomen care poate atrage mai multe probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *