Considerat a fi una dintre cele cele mai rafinate alegeri in materie de bauturi, vinul a devenit o marca a elegantei culinare, fiind nelipsit din cadrul oricarei sarbatori. Luand in considerare istoria si obiceiurile ce dateaza de pe vremea stramosilor nostri, nu este de mirare faptul ca produsele autohtone ocupa la randul lor un loc de cinste in ceea ce priveste alegerile romanilor. In consecinta, in acest moment putem afirma faptul ca vinul nu mai este doar o bautura oarecare, ci parte a unei miscari sociale, precum si un reprezentant al mostenirii culturale peste hotare.

Fiind inzestrat cu mult mai mult decat simple calitati gustative, acesta poate fi considerat un aliment in sine, datorita multitudinii de compusi benefici ce intra in structura sa. Nu in ultimul rand, datorita diversitatii de sortimente de care dispune, putem afirma cu siguranta ca exista cate un tip de vin potrivit pentru fiecare masa in parte, rezultand o combinatie echilibrata de gusturi.

Dupa ce ne orientam atunci cand vrem sa alegem un vin

Odata ajuns intr-un magazin de vinuri, oricine se poate simti usor luat prin surprindere de multitudinea de alegeri care ii sta la dispozitie. In ceea ce priveste aranjarea acestora, vinurile pot fi clasificate in functie de elementele cheie care le definesc. Prin urmare, tipul de struguri folosit, gradul de tarie, precum si anul de provenienta pot fi indicatori valorosi in ceea ce priveste luarea unei decizii.

Locul de provenienta este de asemenea la fel de important pentru colectionari si impatimiti ai vinului, in timp ce detalii precum modul de producere si de maturare pot face diferenta in ceea ce priveste notele gustative ale produsului finit. In timp ce designul final al produsului nu poate fi considerat un element cheie in luarea deciziei, estetica vizuala are rolul ei in ceea ce priveste strategia de marketing a fiecarui producator in parte.

Cum alegem vinul potrivit pentru fiecare ocazie

Desi modul de aranjare al produselor intr-un magazin de vinuri nu reflecta in niciun fel regulile de asocieri culinare ce sunt recomandate, eticheta de pe spatele fiecarei sticle va poate da o idee in acest sens, fie prin prezentarea notelor gustative ale bauturii sau chiar prin enumerarea unor preparate sugerate. In functie de momentul zilei si de meniul stabilit, alegerea vinului va veni intotdeauna in completarea mancarii si a atmosferei.

Asadar, ca si recomandari generale, taninurile si aromele puternice ce caracterizeaza varietatile rosii sunt puse cel mai bine in evidenta de preparate la fel de complexe, precum cele ce au la baza carnea rosie sau cea de vanat. Prin contrast, gustul subtil, specific vinurilor albe, completeaza felurile usoare, salatele si aperitivele. De asemenea, racirea si servirea corespunzatoare sunt la fel de importante ca armonizarea gusturilor dintre fiecare fel de mancare si bautura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *