Daca esti in situatia in care iti doresti sa construiesti o cladire, o etapa foarte importanta pe care este obligatoriu sa o respecti este trasarea terenului. Doar prin intermediul acesteia te poti asigura ca lucrarile ce urmeaza a le executa vor fi pe terenul tau.

In trecut nu era obligatoriu ca un proprietar sa execute trasarea, insa odata cu expansiunea rapida si haotica a constructiilor, trasarea terenului a devenit o conditie obligatorie, astfel ca, in momentul de fata, autoritatile solicita la emiterea autorizatiilor de construire sau la receptia constructiilor, un proces verbal de trasare teren.

Operatiunea de trasare este necesara in momentul in care detii un teren sau urmeaza sa il achizitionezi si doresti sa construiesti o casa, atunci cand ai un teren in extravilan si doresti sa te asiguri ca lucrarile agricole se incadreaza in limitele proprietatii sau cand urmaresti sa ingradesti sau sa construiesti un gard.

Stabilirea limitelor unui teren este bine sa se efectueze chiar inainte de achizitionarea acestuia cu scopul verificarii. In urma efectuarii acestui proces exista posibilitatea de a fi constatate diferite probleme, cum ar fi, suprapunerea terenului cu cel al vecinului, lotul de teren nu se gaseste in locul aratat de client sau agentul imobiliar, configuratia din teren nu corespunde schitei cadastrale sau parcela este achizitionata pe un drum public.

Ca sa poate fi realizata aceasta operatiune va fi nevoie sa apelezi la un topograf, care va avea instrumentele specifice pentru a se ocupa de operatiunea de trasare a terenului.

Recomandarea specialistilor din domeniu este sa nu efectuam trasarea terenului pe cont propriu, ci sa apelam la o firma specializata pentru ca putem intampina o serie de probleme, precum:

  • referinta pe care o aveti la momentul masurarii cu ruleta constituie un element din teren, iar daca cee ace ati luat ca referinta nu se gaseste pozitionat corect din punct de vedere al coordonatelor va determina amplasarea gresita a limitelor. De aceea, este recomandat sa apelezi la o echipa de specialisti, si de ce nu ai apela la EuroSurvey care folosesc doar echipamente de inalta precizie cu rol important in amplasarea limitelor terenului;
  • cu ruleta pot fi trasate gresit unele unghiuri;
  • nu veti obtine proces verbal de trasare si astfel trebuie sa va asumati intreaga raspundere;
  • nu veti putea verifica daca terenul este pozitionat corect, in coordinate, conform cadastrului.

In schimb, in momentul in care se utilizeaza un plan corect de actiune, toate aceste probleme pot fi anticipate si remediate, iar delimitarea si marcarea limitelor unui teren se face de cel care detine competenta de a face acest lucru.

Asadar, daca iti doresti ca lucrarile sa fie executate cu ajutorul unor aparate performante alege serviciul de trasare teren de la EuroSurvey, iar pentru o oferta de pret ne puteti contacta apeland aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *