Pe piata se gasesc foarte multe tipuri de tamplarie, motiv pentru care numeroase persoane sunt puse in dificultate atunci cand trebuie sa ia o decizie. Fie ca este vorba despre lemn, PVC sau aluminiu, acestea fiind cele mai populare, fiecare au propriile plusuri si minusuri, iar alegerea ar trebui sa se faca in functie de nevoi, preferinte si de bugetul disponibil.

Lemn

Cei care isi doresc sa aleaga lemnul trebuie sa se gandeasca si la reparatie la tamplarie, intrucat acest material este ceva mai pretentios si trebuie intretinut ca la carte, in caz contrar exista oricand riscul de aparatie al unor probleme. Totusi, lemnul arata mai bine decat PVC-ul si este ideal in nenumarate situatii, fiind ales, de regula, in cazul caselor, oferind cateva posibilitati de personalizare.

PVC

Acesta este, de departe, cel mai popular tip de tamplarie intrucat este si cel mai accesibil din punct de vedere financiar. Optiunile de personalizare sunt destul de limitate, insa performantele din punct de vedere termic si fonic sunt mai mult decat multumitoare, ceea ce presupune economii considerabile atat in cursul iernii, cat si al verii. De asemenea, orice problema intampinata poate fi remediata in scurt timp si cu costuri minime.

Aluminiu

Cei care aleg tamplaria din aluminiu rareori vor avea nevoie sa apeleze la serviciu de reparatie la tamplarie, intrucat acesta reprezinta un material foarte puternic si rezistent, care rareori se deterioreaza. Popular in Statele Unite inca din anii ’20 cand era folosit la zgaraie nori faimosi, aluminiul a devenit din ce in ce mai comun in Romania in ultimul deceniu, fiind utilizat, de regula, la centrele comerciale sau cladirile de birouri. Performantele termice si fonice nu sunt cele mai ideale, insa la capitolul personalizare clientii au parte de nenumarate optiuni, care, cu siguranta indeplinesc preferintele impuse de fiecare dintre acestia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *