Deși medicina evoluează de la an la an, riscurile la care suntem supuși zilnic pot crea situații fără precedent. Bolile cu transmitere sexuală au fost cauza multor decese în rândul persoanelor LGBT până în anii 1980, însă astăzi, aceste infecții pot fi ținute sub control. Mulți se întreabă care este sursa acestor boli și cât de repede ne putem infecta. Infecțiile sunt adesea cauzate de viruși, bacterii sau paraziți, organisme care nu pot trăi pentru multă vreme în exteriorul membranelor mucoase din corp, motiv pentru care posibilitățile de a intra în contact cu acești paraziți sunt destul de reduse.

Deși prosoapele umede sau scaunul de la toaletă poate fi sursă de răspândire, nu este atât de simplu să vă infectați fără contact direct. Se știe că pentru o perioadă de timp limitată, aceste bacterii pot supraviețui în afara mucoasei, însă rata de infectare în astfel de situații este relativ scăzută. Acest lucru se poate întâmpla de regulă doar în cazul în care un scaun umed poate răspândi tricomoniaza, în condițiile în care acesta este proaspăt depus și ia contact instant cu zona genitală. Una dintre infecțiile care se pot răspândi pe această cale este Hepatita B. În mod normal, bolile cu transmitere sexuală se transmit prin contact sexual. Există diferite tipuri de astfel de boli care se poat lua prin contactul cu pielea, atunci când secrețiile ca de exemplu sperma sau saliva sunt împrăștiate. Este singura excepție prin care unele infecții virale se transmit și fără contactul direct.

În cazul în care suspectați că ați putea fi infectat cu una dintre aceste boli cu transmitere sexuală, este important să ajungeți la medic cât mai repede pentru a afla un diagnostic clar. În cazul în care testul iese pozitiv, veți fi supus unor tratamente medicamentoase care vor ține sub control virusul. Cu cât aceste boli sunt depistate la timp, cu atât vă ușurați situația. Atenție, există unele cazuri în care simptomele apar destul de târziu, iar tratamentul nu își mai face efectul cum trebuie. Șansele de deces la scurt timp pentru aceste persoane sunt destul de mari, motiv pentru care ar trebui să vă faceți câte un control periodic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *