Daca trebuie sa calatoresti pentru prima data cu avionul, poate fi o experienta speciala, desi pot aparea mai multe intrebari sau esti ingrijorat cu privire la desfasurarea procesului, trebuie sa stii ca primul zbor poate parea destul de complicat si poti simti o anumita incertitudine. Ca sa depasesti confuzia si grija este necesar sa cunosti cateva informatii necesare in legatura cu pregatirea, inregistrarea si aeroportul.

Travel around the World wallpaper - Opera add-ons

   Daca iti este teama sa zbori cu avionul trebuie sa stii ca acest sentiment este, in totalitate, normal atunci cand zbori pentru prima data. Totodata, avionul este cel mai sigur mijloc de transport care exista, intrucat nu trebuie sa iti faci griji atunci cand vine vorba de siguranta ta. Pe langa pregatirea morala, trebuie sa te asiguri ca bagajul de mana corespunde dimensiunilor si greutatii indicate in rezervarea ta, care pot fi diferite de la operator la operator. De asemenea, sunt interzise obiectele ascutite, inflamabile sau explozibile, ori care pot prezenta un pericol pentru siguranta zborului. Totodata, cantitatea maxima de lichide pe care le poti transporta in recipiente individuale este de maxim 100 ml pentru fiecare in parte. Pregatirea documentelor este foarte importanta, intrucat multi turisti care trebuie sa zboare pentru prima data se ingrijoreaza cu privire la situatiile in care pot uita un document esential pentru urcarea la bordul avionului. Documentul principal de care ai nevoie pentru calatoria ta este pasaportul, respectiv cartea de identitate UE, daca calatoresti in Uniunea Europeana. Trebuie sa te asiguri de valabilitatea acestuia pe perioada calatoriei, daca totul este in regula si sa nu uiti sa il ai mereu cu tine. Intra pe Quick Sell si alege-ti un pachet de calatorie, care include atat zboruri, cat si cazare, si bucura-te de prima ta experienta de zbor.

   In ceea ce priveste inregistrarea  sau check-in-ul, aceasta reprezinta procesul prin care datele tale personale, ca pasager, se introduc in sistemul de rezervari din cadrul companiei aeriene, intrucat ti se acorda un loc in avion, dar si o carte de imbarcare sau boarding-pass. Inregistrarea se poate face atat prin intermediul online, cat si inainte de zbor in cadrul aeroportului.

   Daca vei tine cont de toate aceste informatii, te poti considera pregatit pentru primul zbor, iar in ceea ce priveste aeroportul, este recomandat sa ajungi cu o ora si treizeci de minute inainte de zborul propriu-zis. In perioadele aglomerate, cum ar fi sezonul sarbatorilor, poti ajunge la aeroport cu minim doua ore inainte de zbor. Daca vei ajunge mai devreme te poti acomoda cu spatiul si iti poti gasi poarta, respectiv sala din aeroport de unde sunt directionati pasagerii pentru imbarcarea la un zbor specific. In ceea ce priveste orientarea in aeroport, acestea sunt dotate cu monitoare informative, care te pot ajuta sa iti gasesti cursa, fie dupa numarul zborului, fie dupa loc. In cazul in care ai facut inregistrarea online si nu ai bagaj de cala, te poti deplasa direct la controlul de securitate, urmand controlul de frontiera. Dupa aceste verificari vei ajunge in sala de imbarcare, unde la ora destinata calatoriei va avea loc imbarcarea in avion.

   Dupa parcurgerea tuturor informatiilor, fii sigur pe tine, lasa teama acasa si bucura-te de primul tau zbor cu avionul. Gaseste-ti calatoria pe Quick Sell si profita de pachetele de vacanta avantajoase si de zboruri low-cost, cat mai convenabile pentru tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *