Inconjurata de apele de smarald ale marii Ionice, Lekfada este una dintre cele mai mari bijuterii ale Greciei, fiind o destinatie ideala pentru intreaga familie, dar si pentru tinerii aflati in cautarea distractiei. De asemenea, si conditiile de cazare sunt ideale pentru toate nevoile, incepand de la hoteluri de 3 pana la 5 stele, in functie de bugetul alocat, iar acestea sunt mult superioare celor disponibile in Romania, in timp ce preturile sunt foarte atractive.

Atractia principala

Cu siguranta, oricine cauta cazare Lefkada va trebui sa viziteze templul lui Apollo, fiind un loc ideal pentru iubitorii de istorie, intrucat exista nenumarate legende referitoare la acesta. Totodata, in apropiere se gasesc o multime de situri arheologice, iar printre punctele principale ale colectiilor se numara obiecte de arta, bijuterii, sculpturi, mozaicuri si multe alte artefacte.

Muzeul Etnografic

Nici muzeul Etnografic nu se lasa mai prejos, care nu trebuie ratat de catre iubitorii de arta, intrucat aici se gasesc colectii vaste de picturi bizantine si din perioadele urmatoare. Asadar, cine isi doreste sa afle mai multe despre istoria si domeniul cultural al zonei, acest muzeu trebuie descoperit.

Farul

La mica distanta de ruinele templului lui Apollo se regaseste farul, iar aici vizitatorii se bucura de vederi impresionante asupra imprejurimilor, in special la apus, cand pot fi capturate cele mai grozave fotografii. O problema recenta era lipsa drumului asfaltat pana la far, insa aceasta a fost remediata in ultimii ani.

Pentru oricine

Cine cauta cazare Lefkada la cele mai bune preturi nu va fi dezamagit de conditiile oferite de hotelurile de 3 stele, in special de cele aflate chiar pe plaja. De asemenea, nu lipseste aerul conditionat, care reprezinta o adevarata necesitate in cursul verii cand temperaturile depasesc adesea pragul de 40 de grade, iar cei cu bugete mai generoase se pot orienta catre cele de 4 sau 5 stele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *