Așa cum majoritatea stăpânilor de feline ar fi de acord, acestea nu sunt doar animale de companie ale familiei, pentru că ele aparțin gospodăriei. Felinele sunt grijulii, le place să se joace și sunt animale drăguțe. Ei ne oferă prietenie și acea relație strânsă, motiv pentru care dorim să-i păstrăm ca fiind prietenii noștri buni ani mulți. Unele feline pot dormi 18 ore pe zi, așa că selectarea celui mai bun culcuș pentru pisici este extrem de importantă. Deși unor feline le-ar plăcea să tragă un pui de somn în mai multe locuri din casa ta, este indicat ca acestea să fie obișnuite cât mai mult cu un loc de bază, un loc al lor.

Unele pisi aleg să doarmă pe o canapea sau pe scaun. În acest caz, puteți să folosiți un culcuș pentru pisici pe care să-l amplasați pe un scaun sau pe o canapea și astfel, țineți la depărtare părul nedorit. De asemenea, pisicilor le place să doarmă exagerat în locuri calde și relaxante și, de multe ori, vă vor alege patul pentru a dormi mai mult. Prin urmare, dacă veți alege să îi cumpărați un culcuș pentru pisici, atât dumneavoastră, cât și pisica veți dormi mai mult în armonie.

Este adesea dificil să alegeți între o mulțime de modele, culori și calitate diferite. Există culcușuri de suprafață, paturi de protecție, culcușuri înălțate și multe altele din care puteți alege. Culcușurile cu pereți de protecție sunt prevăzute în așa fel încât să vă ajute să vă facă pisica să se simtă protejată și în siguranță. Unele pisici aleg culcușurile ridicate, deoarece se simt mai protejate într-un loc mai spațios. Totodată, dimensiunea așternutului pentru pisici este extrem de importantă. Pisica ta va avea nevoie să se poată întinde, să se joacă, să se alinte etc.

Astfel, patul pe care îl alegeți ar trebui să fie pus într-o poziție în care pisica să se simtă în siguranță, protejată și confortabil. Acest lucru o va ajuta să se adapteze la culcușul lor nou-nouț și să doarmă acolo tot timpul. Poziționarea culcușului în zona în care dorm în mod normal îi va ajuta să-i motiveze să folosească patul nou-nouț. De asemenea, punerea unei jucării preferate în culcușul pisicilor ar putea ajuta. Rețineți că felinele reacționează la laude, așa că, adresați-i cuvinte de încurajare atunci când vedeți că se așază unde trebuie.

Un alt factor de luat în considerare atunci când achiziționați culcuș pentru pisici este să descoperiți unul care are o husă detașabilă, deoarece multe pisici se confruntă cu căderi masive de blană în unele momente din viața lor.

În concluzie, achiziționarea unui culcuș pentru pisici poate avea o serie de beneficii atât pentru tine, cât și pentru felina ta, iar la Pawsmag găsești exact ce îți dorești!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *