O intrebare pe care multi dintre noi ne-o punem, este cat de importante sunt celulele stem. Acestea sunt importante pentru ca pot fi transformate in aproape orice fel de celula umana si pot trata o serie de afectiuni. Celulele stem se pot inmulti prin diviziune celulara si ajuta la formarea tesuturilor noi. Acestea provin din cordonul ombilical al nou-nascutului si trebuie sa fie recoltate imediat dupa nastere. Sangele care va fi extras din acestea va continue o sursa bogata de celule stem.

Recoltarea de celule stem se poate efectua indiferent de tipul nasterii si nu este influentata de medicamentele administrate pe perioada sarcinii sau a travaliului. Procedura este sigura si nedureroasa atat pentru mama, cat si pentru bebelus. Dupa recoltare, sangele este testat, crioconservat si apoi este depozitat intr-o banca de sange.

Printre avantajele recoltarii de celule stem se numara folosirea acestora in tratamentul a 70 afectiuni, inclusiv leucemia, anemia si diabetul de tip 1, recuperarea rapida a pacientului dupa chimioterapie sau radiatii, tratarea fratilor sau a altor membri ai familiei. Celulele stem nu prezinta riscul de a fi respinse de organism si pot fi disponibile exact in momentul in care pot salva viata cuiva.

Exista si situatii in care medicii decid daca se pot colecta celule stem sau nu, cum ar fi, nasterea prematura, nasterea multipla, boli anterioare nasterii, complicatii in timpul sarcinii.

O alta intrebare pe care si-o pun multe persoane este cat timp dupa recoltare poate fi folosit sangele recoltat. De principiu, acesta pot fi pentru totdeauna, cunoscandu-se situatii in care celulele stem au fost utilizate la un interval de 10 ani de la nastere, fara nici o problema.

In momentul in care va hotarati sa prelevati celule stem, de preferat este sa se caute ajutorul unei clinici de specialitate, care sa ofere toate informatiile legate de costuri, procedura de recoltare si stocare. In acest sens, exista stem sure, prima banca de celule stem care ofera recoltare de celule stem si procesarea acestora intr-un laborator care detine acreditarea JACIE.

Aceasta acreditare permite acceptarea probelor de celule stem la nivel international, incluzand acreditari regionale, nationale si locale.

Daca va fi nevoie de un transplant, se va elibera proba de celule stem stocata si va fi transportata gratuit la spitalul la care acesta se va efectua. Pana in prezent au fost elaborate 10 probe de celule stem care au fost utilizate in transplanturi.

Stem Sure ofera in plus, posibilitatea stocarii in recipiente multiple, analize extinse ale probei, testare HLA gratuita si multe altele, in functie de tipul de pachet pe care il veti alege.

In concluzie, pentru a lua cea mai buna decizie pentru viitorul copilului tau, un specialist iti va sta permanent la dispozitie cu informatiile de care sigur vei avea nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *